Ministrul Energiei: Stocurile înmagazinate în depozitele Romgaz sunt insuficiente

Ministrul Energiei, Toma Petcu, susţine că fostul guvern a realizat o proastă pregătire a perioadei de iarnă, motiv pentru care în acest moment stocurile înmagazinate în depozitele unora dintre termocentrale şi ale Romgaz sunt insuficiente.

Foto via © Shutterstock.com

În condiţiile în care consumul de resurse energetice a atins în ultimele zile valori record, Executivul s-a găsit pus într-o „situaţie limită” şi va trimite corpul de control să verifice modul în care s-au luat măsurile pentru întâmpinarea iernii la Complexul Energetic Oltenia, la CET Hunedoara, precum şi la ministerul Energiei.

Ministrul Energiei, Toma Petcu acuză „greaua moştenire” şi susţine că Guvernul Cioloş nu a pregătit aşa cum ar fi trebuit perioada de iarnă, lăsând termocentralele şi Romgaz cu stocuri insuficiente de materie primă, fapt pentru care va trimite Corpul de Control la CE Oltenia şi la CET Hunedoara, dar şi pentru a verifica modul în care au fost făcute pregătirile şi în Ministerul Energiei.

„A fost o proastă pregătire a perioadei de iarnă şi partea fostului guvern. Stocurile din depozite sunt insuficiente. (…) La CET Hunedoara există 30.000 de tone de cărbune care, în acest ritm de consum, pot asigura funcţionarea pentru maximum patru zile. Stocurile de gaz de la Romgaz sunt de aproximativ 1.450.000.000 de metri cubi”, a declarat Toma Petcu în debutul şedinţei de guvern, adăugând că, din cauza faptului că nu au existat proceduri pentru astfel de situaţii, Executivul a fost pus într-o „situaţie limită”.

Cristina Andrei – Gandul.info

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *