Ford va rechema la service aproximativ 816.000 de vehicule

Ford a anunțat joi că va rechema la service aproximativ 816.000 de vehicule, extinzând precedentele acțiuni care au vizat modelele echipate cu airbaguri produse de grupul nipon Takata, transmite Reuters.

Takata este implicat în mai multe acțiuni de rechemare la service demarate de diferiți producători auto deoarece airbagurile defecte pot exploda și pulveriza cioburi metalice.

În total, numărul vehiculelor rechemate la service de Ford se ridică la trei milioane, majoritatea în SUA și Canada.

Anunțul Ford vine după ce luni Honda Motor a anunțat că va rechema la service aproximativ 1,3 milioane de vehicule în SUA, echipate cu airbaguri Takata. În total, numărul vehiculelor rechemate la service de Honda în SUA se ridică la aproximativ 11,4 milioane.

Furnizorul nipon de piese auto Takata Corp este aproape de a ajunge la o înțelegere cu Departamentul Justiției din SUA și se așteaptă să plătească până la un miliard de dolari pentru rezolvarea acuzațiilor legate de airbagurile defecte, a anunțat recent publicația Wall Street Journal (WSJ).

Ambele părți discută posibilitatea ca Takata să pledeze ‘vinovat’ la acuzațiile de proastă administrare, ca parte a acordului ce ar putea fi încheiat în ianuarie, se arată în WSJ.

Reprezentanții Takata și ai Departamentului Justiției din SUA nu au comentat informația.

Autoritățile susțin că în Statele Unite airbagurile defecte de la Takata au provocat moartea a 11 persoane și rănirea a cel puțin 184 de persoane. Luna aceasta, Departamentul Transporturilor din SUA a anunțat că va face presiuni asupra industriei auto pentru a accelera ritmul înlocuirii airbagurilor defecte de la Takata.

Problemele de la Takata au forțat companiile să inițieze cea mai mare rechemare în service din istoria industriei auto.

Mihaela Dicu, Andreea Marinescu, Andreea Lăzăroiu – agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *