ANAF va publica o lista neagra cu firmele care reprezinta un risc pentru oricine vrea sa intre in afaceri cu ele

Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a anuntat, luni seara, ca ANAF va fi obligata sa publice o lista neagra cu firmele care reprezinta un risc pentru oricine vrea sa intre in afaceri cu ele.

Aceasta lista va fi realizata pentru ca oamenii care vor sa se asocieze cu aceste companii sa stie in ce se baga, a anuntat ministrul la Realitatea TV.

Ministrul a acuzat ca ANAF ridica patronii unor firme cu mascatii si ca ii obliga sa dovedeasca ca nu au facut evaziune fiscala si ca nu au legatura cu evazionistii.

„La ANAF le-am spus: voi inversati dovada probei – dovedeste ca esti un contribuabil bun. Cu mine nu puteti lucra asa. Trebuie sa ne schimbam comportamentul. O prietena de-a mea s-a trezit cu mascatii la firma si obligata sa declare ca a vazut o persoana. In sapte ore s-a clarificat treaba, dar puteau sa se intample multe cu firma ei. Persoana pe care o cautau era un evazionist si avusesera cu ani de zile o relatie comerciala.

La noi s-a ajuns ca Fiscul sa ma ia cu mascati si eu sa dovedesc ca nu e asa. In programul nostru de guvernare se vorbeste de o lista care sa se faca publica cu cei aflati in zona de risc. Si atunci sa evit sa intru in relatii comerciale cu acestia”, a mai spus Viorel Stefan.

De asemenea, seful Finantelor a adaugat ca se va face o lege a statutului lucratorului fiscal. „Nu poti sa vii si sa te rastesti ca un politist la cetatean”, a spus ministrul, adaugand ca acestia trebuie sa realizeze controlul cu „zambetul pe buze”.

Toate aceste masuri trebuie luate pentru ca Fiscul sa devina prietenos cu cetatenii, a mentionat ministrul.

„Comisia de Contestatii trebuie scoasa de la ANAF fiindca e absurd”, a mai adaugat el.

Pe de alta parte, acesta a mai spus ca si angajatii ANAF trebuie protejati. Ministrul a sustinut ca este nevoie de masuri care sa ii protejeze de institutii de control precum Curtea de Conturi.

Viorel Stefan a explicat ca acum angajatul ANAF poate fi sanctionat daca trece cu vederea o infractiune financiara minora de cativa lei.

ziare.com

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *