Primăria Sibiu majorează taxa de salubrizare. Taxa de mediu se va introduce în taxa de salubrizare

Conform Regulmentului de stabilire a taxei speciale de salubrizare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO (ADI Eco) constituită la nivelul județului Sibiu are atribuția de a calcula această taxă de salubrizare. Asociația gestionează sistemul de colectare a deșeurilor în numele municipiilor, orașelor și comunelor din județ.

Foto via © Shutterstock.com

Prin intermediul unei adrese transmise în data de 12.01.2017, ADI ECO anunță Primăria Sibiu cu privire la existența unor noi prevederi naționale (Ordinul 2413/21.12.2016 privind modificarea Ordinului 578/2006 și a OUG 196/2005) prin care, pe lângă tarifele operatorilor, se introduce o taxă de 80 lei/tonă de deșeu datorată la Fondul de Mediu.

Taxa de mediu se va introduce în taxa de salubrizare, iar în consecință ADI Eco a transmis prin adresa menționată necesitatea de a crește taxa specială de salubrizare plătită de cetățeni începând cu data de 1 ianuarie 2017, după cum urmează:

Pentru persoane fizice – de la 8,42 lei / persoană / lună taxa crește la 10,43 lei / persoană/ lună
Pentru persoane juridice – de la 282,44 lei / tonă taxa crește la 323,69 lei / tonă / lună

Pentru modificarea acestei taxe conform noii legislații, un proiect de hotărâre privind modificarea nivelului acesteia va intra în dezbaterea Consiliului Local Sibiu în ședința din luna ianuarie. Taxa de salubrizare încasată de la populație va fi utilizată pentru a plăti serviciile operatorului SC Soma SRL.

Direcția Fiscală va emite până la sfârșitul acestei luni decizii de impunere care vor informa sibienii cu privire la suma de plată reprezentând taxa de salubrizare și impozitele și taxele locale pentru anul 2017. Cetățenii care au plătit deja pentru întreg anul sunt rugați să achite până la sfârșitul lui 2017 diferența dintre suma plătită și suma recalculată înscrisă pe decizia de impunere.

Plata impozitelor și taxelor se va putea face prin PayPoint și la bancă. După ce primesc deciziile de impunere prin poștă, sibienii vor putea plăti prin PayPoint și la o serie de bănci taxele și impozitele, inclusiv taxa de salubrizare, cu ajutorul codurilor de bare inscripționate pe aceste decizii. Detalii cu privire la băncile unde se poate face plata vor fi specificate în aceste documente.

Stefania Popa

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *