Agenţia de Prestaţii Sociale Sibiu a oprit de la plată cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea copilului, de 35.000 de euro/luna

Bărbatul din Sibiu care lua 35.000 de euro indemnizaţie de creştere a copilului va primi o sumă de 130 de ori mai mică. Inspectorii de la Fisc au hotărât că suma imensă era nejustificată, aşa că funcţionarii de la plăţi sociale sunt obligaţi să îi recalculeze beneficiile. În plus, el ar putea fi obligat să returneze banii necuveniţi.

Foto via © Shutterstock.com

Indemnizaţia de creştere a copilului în valoare de aproximativ 35.000 de euro pe care a primit-o timp de patru luni un bărbat din judeţul Sibiu a fost recalculată, după ce controlul ANAF a stabilit că beneficiarul ei obţinuse venituri mult mai mici decât cele declarate. Acum, bărbatul primeşte puţin peste 1.000 de lei şi va trebui să restituie banii pe care i-a primit până acum.

”Am primit de la ANAF o hârtie prin care se precizează alte sume decât cele pe care le-am avut iniţial. În urma raportului, a fost efectuată recalcularea indemnizaţiei. Nu este vorba despre o sistare a ei, ci de o recalculare”, a declarat pentru News.ro directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Sibiu, Ioan Boţa.

Surse oficiale au precizat că verificările efectuate de ANAF au constatat că sumele declarate de către beneficiarul indemnizaţiei erau mult mai mici decât veniturile. Cu toate acestea, veniturile fiind prevăzute în declaraţia de impunere de la ANAF, sibianul a plătit circa o sută de mii de euro impozit aferent veniturilor declarate.

Indemnizaţia de creştere a copilului care i se cuvine bărbatului în baza veniturilor din salarii pe care le-a obţinut depăşeşte cu puţin minimul legal prevăzut de 1.064 de lei. Sibianul a încasat cele 35.000 de euro timp de patru luni, dar a primit deja acasă o decizie prin care i se comunică faptul că va trebui să restituie banii încasaţi în plus până acum.

În paralel, sibianul a contestat în instanţă raportul ANAF, iar dacă acesta rămâne definitiv va încerca să-şi recupereze de la stat banii plătiţi cu titlu de impozit.

digi24.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *