Donald Trump va interzice intrarea pe teritoriul SUA a persoanelor din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen

Donald Trump vrea să interzică intrarea pe teritoriul Statelor Unite a persoanelor provenind din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Donald Trump urmează să semneze o serie de decrete prin care va fi interzis accesul în Statele Unite a unor naţionalităţi care, în opinia sa, reprezintă un pericol pentru securitatea ţării. Musulmanii sunt primii vizaţi de interdicţia respectivă. De altfel, încă în perioada campaniei electorale Donald Trump a anunţat că va interzice intrarea musulmanilor pe teritoriul american. Noile măsuri vizează de asemenea reducerea drastică, până la interdicţia totală a primirii de noi refugiaţi, precum şi a accesului la „cartea verde” ce permite accesul pe piaţa muncii din America.

Doi ultra-conservatori sunt avuţi în vedere pentru un post de judecător la Curtea Supremă

Decizia lui Trump privind noul judecător la Curtea Supremă este una de importanţă strategică, întrucât desemnarea unuia dintre actualii candidaţi va asigura controlul conservatorilor şi în această cea mai înaltă instituţie juridică în stat.

De la decesul, anul trecut, al judecătorului Antonin Scalia, raportul de forţe conservatori-progresişti este de 4 la 4, situaţie ce împiedică adoptarea deciziilor în oricare sens. Trump doreşte să numească în postul rămas vacant un ultra-conservator ce se opune avorturilor şi drepturilor homosexualilor.

Pentru postul respectiv concurează doi ultra-conservatori, Xilliam Pryor, protejatul viitorului ministru al Justiţiei şi un opozant declarat faţă de avorturi. Este cunoscut pentru poziţia sa în apărarea unei legi texane conform căreia homosexualitatea reprezintă o crimă „cu grave consecinţe fizice şi spirituale”. Legislaţia anterioară, adoptată de Administraţia Obama, consideră Pryor, „a dus la masacrarea a milioane de copii nevinovaţi ce nu au putut să se mai nască”.

Al doilea candidat la postul de judecător la Curtea Supremă este Neil Gorsuch, diplomat al universităţilor Columbia, Oxford şi Harvard, care este de asemenea un ultra-conservator, opozant categoric al avorturilor. Erudit şi temperat în luările sale de poziţie, Neil Gorsuch are mai multe şanse de a-i convinge pe senatori să valideze numirea sa în funcţia de la Curtea Supremă.

Maria Capitaine – curierulnational.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *