Donald Trump a semnat, la Pentagon, un decret pentru începerea „reconstrucției” forțelor armate ale SUA

Donald Trump a semnat vineri, la Pentagon, un decret pentru începerea „reconstrucției” forțelor armate ale SUA, care sunt deja cele mai importante din lume, transmite AFP.

Ordinul executiv cere în special Pentagonului să pregătească în termen de 30 de zile un audit privind starea operațională a forțelor americane în materie de antrenament, muniție, mentenanță sau infrastructuri.

Documentul cere totodată pregătirea unui amendament la bugetul 2017 pentru a putea îmbunătăți din acest an respectiva stare operațională.

Este vorba „de a începe o mare reconstrucție a forțelor armate ale SUA, pentru a dezvolta un plan pentru noi avioane, noi nave, noi resurse și noi instrumente” pentru personalul nostru în uniformă, a declarat Donald Trump.

Președintele american a semnat decretul chiar după ceremonia preluării funcției de către noul secretar al Apărării, James Mattis.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a promis să aducă flota americană la 350 de nave și submarine în următorii ani, față de 310 — obiectivul fixat de administrația Obama sau nivelul actual de 274 de nave.

El s-a angajat de asemenea să crească numărul avioanelor de luptă și pe cel al soldaților din armata terestră, ramura cea mai importantă a armatei americane.

Cheltuielile militare americane, de 3,3% din PIB astăzi, sunt fără egal în lume. Bugetul militar propus de Barack Obama pentru 2017 era de 582,7 miliarde dolari.

Vicențiu Purcărea, Adrian Dădârlat – agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *