Accident în Ungaria. Un român a murit şi şase au fost răniţi

Un autocar românesc cu 17 de persoane a fost implicat, miercuri dimineaţă, într-un grav accident de circulaţie în Ungaria, alături de două microbuze şi un TIR, precum şi mai multe autoturisme. Un român şi-a pierdut viaţa şi şase au fost răniţi. Bilanţul total al accidentului este însă de patru morţi şi 12 răniţi, dintre care patru sunt în stare gravă. Printre morţi este şi un român, şase fiind răniţi şi spitalizaţi în oraşele Szeged şi Mako.

Trei echipaje ISU Arad şi patru de la Serviciul de Ambulanţă Arad au fost trimise imediat la faţa locului. Accidentul s-a produs pe autostrada paneuropeană, în condiţii de ceaţă densă, cu 2 km înainte de Nădlac. Autocarul efectua o cursă Hamburg-Bucureşti.

ORA 12:17 Un român a murit şi şase au fost răniţi în urma carambolului din Ungaria. Cei şase au fost transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

„Printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Bilanţul provizoriu al accidentului: 4 morţi, 12 răniţi, dintre care 4 sunt în stare gravă.

ORA 11:53 „În autocar se aflau 17 persoane. În urma acestui accident, niciunl dintre pasageri nu a sufert, doar şoferul aflat la volan a fost accidentat şi transportat la spital”, informează compania Eurolines. Toţi călătorii au fost preluaţi de un alt autocar al companiei şi se află în drum către destinaţie, se arată în comunicatul remis redacţiei Ştirilor TVR.

ORA 11:36 „Până în momentul de faţă, poliţia ungară nu a informat cu privire la cetăţenia răniţilor şi victimelor fatale ale accidentului”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat, pentru Ştirile TVR.

„Consulul general al României se deplasează de urgență la faţa locului în vederea acordării de asistenţă consulară. De asemenea, reprezentanţii oficiului consular se află în legătură permanentă cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, în vederea coordonării acţiunilor pe plan local pentru a acorda asistență eventualilor cetățeni români care s-ar număra printre victimele accidentului”, se mai precizează în comunicatul citat.

stiri.tvr.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *