Biserica Catolică a plătit compensații de 276 milioane de dolari australieni victimelor abuzurilor sexuale

Biserica Catolică din Australia a plătit compensații în valoare de 276 milioane de dolari australieni (212 milioane de dolari americani) mai multor mii de persoane care au căzut victime, în copilărie, abuzurilor sexuale comise de preoți și de membrii ordinelor religioase, informează DPA. citând rezultatele unei anchete publicate joi.

Banii, în medie de 91.000 de dolari de persoană, au fost oferiți celor care și-au prezentat cazul în fața bisericii, indică datele publicate de Comisia Regală care analizează sesizările privind abuzurile pe scară largă comise asupra copiilor în instituțiile și bisericile catolice.

Consilierul superior Gail Furness a anunțat joi că responsabilii Bisericii Catolice au plătit în total 276,1 milioane de dolari, sumă care include compensațiile, banii alocați tratamentelor, costurile juridice și alte costuri.

După o anchetă de patru ani, comisia a șocat Australia dezvăluind la începutul acestei luni că 4.445 de persoane au declarat responsabililor catolici că au fost în copilărie victimele abuzurilor sexuale într-un interval de timp de peste 35 de ani, între 1980 și 2015.

Analiza făcută de Comisie documentelor bisericii a arătat că 3.066 de sesizări de abuz asupra copiilor s-au soldat cu oferirea de compensații, dintre care 2.854 la compensații bănești.

De asemenea, circa 741 cereri sunt încă în curs de procesare.

Congregația Frații Creștini (Christian Brothers) a avut de plătit cel mai mare număr de compensații (763), care s-au ridicat la suma de 48,5 milioane de dolari.

Ana Bîgu, Codruț Bălu, Gabriela Badea – agerpres.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *