Directorul FBI, James Comey: „Nu exista viata privata absoluta in America”

Directorul FBI, James Comey, a avertizat ca americanii ar trebui sa nu aiba asteptari cu privire la o ”viata privata absoluta”.

„Nu exista viata privata absoluta in America, nu exista loc in care (sistemul) judiciar sa nu ajunga”, a declarat Comey la o conferinta pe teme de securitate cibernetica la Boston College.

El a lansat acest avertisment in contextul in care vorbea despre o multiplicare a criptarii dupa dezvaluirea amplorii supravegherii spionajului american, in 2013, de catre fostul contractor al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) Edward Snowden.

„Inclusiv comunicatiile noastre cu sotii nostri, cu membrii clerului, cu avocatii nu sunt absolut private in America”, a adaugat el.

”In anumite circumstante, un judecator ne poate obliga pe oricare dintre noi sa depunem marturie in instanta despre aceste comunicatii foarte private”.

Insa el a declarat totodata ca americanii ”au asteptari rezonabile cu privire la viata privata in casele noastre, in masinile noastre, in dispozitivele noastre”.

”Este o parte esentiala a faptului de a fi american. Guvernul nu poate sa ne invadeze viata privata fara un motiv intemeiat, susceptibil sa fie examinat in tribunal”, a continuat el.

In ultimele luni ale lui 2016, FBI a obtinut in mod legal acces la 2.800 de dispozitive confiscate in anchete criminale, teroriste sau de contrainformatii, iar Biroul nu a putut sa deschida 43% dintre aceste dispozitive, a precizat el.

Tudor Borcea – National.ro

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *